Trage Wegen weekend

20 en 21 oktober is het Trage Wegen weekend op diverse plaatsen in Vlaanderen.
Daar nu zowat alle trage wegen in onze gemeente hun nieuwe straatnaambord hebben gekregen is het zinvol langs een aantal daarvan te wandelen en duiding te geven.

 

We komen daarvoor samen op zondag 21 oktober om 13 uur op de kruising van de Sint-Jobsteenweg en de anti-tankgracht. Er is daar slechts beperkte parkeermogelijkheid en dus raden we aan om per fiets of te voet te komen. De wandeling eindigt daar ook.


We gaan daarbij over het privédomein van de Haar wat een unieke gelegenheid is om dit stukje prachtige natuurgebied te zien. Vandaar gaat het verder tot aan de Caterskapel waar een rust is voorzien met een drankje en een mogelijk toiletbezoek. Onderweg zal er enkele malen uitleg gegeven worden over het pad of het weggeltje waarover we gaan of het waarom van die bepaalde straatnaamgeving. Bijvoorbeeld over het voormalige vliegveld dat daar ooit lag.

 

Wanneer?

Zondag 21 oktober 2018 om 13.00u (stipt)

Waar?

Afspraak aan de kruising Sint-Jobsteenweg en de anti-tankgracht.

 

De wandeling is 10 km lang en duurt ongeveer 4 uur met de rustpauze inbegrepen. Aangepaste kledij voorzien. Er zijn maar weinig verharde wegen al zijn de meeste zeer goed begaanbaar ook bij regenweer. Een rolstoel kan maar is niet altijd gemakkelijk. Honden zijn niet toegelaten, ook niet aan de leiband

 

Kostprijs?

Gratis - Het drankje onderweg is wel te betalen.