Fortengordel 2018 - 100 jaar later...

Zondag 20 mei 2018 organiseert de provincie Antwerpen de 10de editie van de Fortengordel. Met 29 deelnemende locaties is het een topeditie. 24 forten, 3 schansen, het Gunfire Museum en het Mastenbos openen de deuren. De Fortengordel omarmt daarbij verrassende nieuwkomers: fort Ertbrand en het Mastenbos in Kapellen, Fort Haasdonk en de schansen van Schilde en Landmolen in Kruibeke. Honderd jaar na de erfenis van 1918 zijn de forten meer dan ooit springlevend!

 

Voor de 10de maal organiseert de provincie Antwerpen samen met vele forthouders het jaarlijks evenement 'de Fortengordel'. Het is een buitenkans voor het brede publiek. Heel wat forten zijn immers exclusief die dag open. Daarenboven zijn de forten gratis toegankelijk.

 

Honderd jaar na 1918 hebben de forten een nieuwe uitdaging of bestemming gevonden. Elk fort brengt met een eigen stem het verhaal van de doorgemaakte evolutie tijdens de afgelopen eeuw. Interessante verhalen, tentoonstellingen, historische weetjes, wandelingen, kinderanimatie. Nooit eerder was het aanbod zo gevarieerd. Deze rijke verscheidenheid in programmatie benadrukt dat er anno 2018 een boeiende toekomst voor deze (voormalige) militaire bolwerken wenkt.

 

Met Scilla stellen we de Schans van Schilde - "de redoute" - open voor het grote publiek. Tussen 10.00u en 17.00u zijn er op regelmatige tijdstippen geleide bezoeken in en rond de schans door onze eigen WOI specialisten.

Door de uitgestippelde fiets- en autoroutes zijn er zeer veel mogelijkheden om veel van de andere forten ook te bezoeken.

 

Wanneer?

Zondag 20 mei 2018 van 10.00u tot 18.00u

OPGELET! Schans van Schilde slechts tussen 10.00u en 17.00u

Waar? Schans van Schilde
Meer informatie? http://www.fortengordels.be