Open Monumentendag

 

Op zondag 13 september zetten we de Brasschaatsebaan en Gillès de Pélichylei in de kijker per fiets. Het nieuwe fietspad zal dan bijna klaar zijn en dat willen we historisch openen, bekijken, afrijden. Tegelijk zullen we belang van deze jonge baan uit de doeken doen.

 

Tussen 10 uur en 17 uur zal er ieder half uur een gids per fiets vertrekken, zowel aan het Heemhuis van De Drie Rozen als op de parking van het gemeentehuis. Zij vertellen u allerlei historische en andere wetenswaardigheden over deze weg, zijn fietspad en de omgeving.

 

Onderweg stoppen we op verschillende plaatsen om details te bekijken. Er is een stand met oude fietsen en fietstoebehoren, oude foto’s van onze dorpen en hun fietsperikelen en de lokale fietsersbond verschaft u meer uitleg over de problematiek van fietspaden en fietsers.

 

De deelname is gratis en inschrijven hoeft niet. Laatste vertrek is om 17 uur.

 

Een samenwerking van de Werkgroep Erfgoed Schilde, Fietsersbond Voorkempen, een lokale groep enthousiaste fietsverzamelaars, Heemkring De Drie Rozen, Heemkring Scilla en de dienst cultuur van Schilde.

Wanneer?

Zondag 13 september 2020 van 10u tot 17u

Vertrek ieder half uur. Laatste vertrek om 17u.

 

Waar?

Vertrekpunten:

* Heemhuis De Drie Rozen, Kerkstraat 41-45 - 's Gravenwezel

* Parking Gemeentehuis, Brasschaatsebaan 30 - Schilde

Prijs?

Toegang gratis.

Meer informatie?

Gemeentehuis Dienst Cultuur

Brasschaatsebaan 30 200 - Schilde

03 380 16 37 cultuur@schilde.be

 

https://www.erfgoedvoorkempen.be/erfgoed/agenda/open-monumentendag-0