Kom uit je kot... en ontdek Schilde!

Deze zomer zal bekend staan om zijn "staycation", om het ontdekken van je eigen omgeving. Dat hoeft niet alleen, maar ook niet met te veel. Een kleine, veilige bubbel is perfect goed.

 

Op vraag van de Cultuurdienst van de gemeente Schilde hebben we enkele van onze historische wandelingen aangepast. Want ook in Schilde valt veel te zien en te beleven. Je moet het willen zien of, en dat is belangrijker, weten te zien.

De voorbije jaren hebben wij al heel wat wandelingen en zelfs enkele fietstochten gemaakt. Twee van die wandelingen en één fietstocht hebben we nu zodanig aangepast dat je die individueel of met je eigen bubbel kan doen zonder een gids van Scilla.

 

De wandelingen:

- historische wandeling door de kern van Schilde, van de kerk naar de steenweg en weer terug

- de Kerkelei als voormalige winkelstraat

 

De fietstocht: door en langs de beide dorpskernen over drie eeuwen bouwgeschiedenis in onze gemeente. Een tocht van net geen 20km waarvoor je 2 à 3 uur moet voorzien.

 

Hoe?

Ofwel via een papieren gids, voorlopig enkel te verkrijgen via de Cultuurdienst van de gemeente Schilde. Van zodra ons Heemhuis weer publiek kan ontvangen, zijn ze ook beschikbaar bij Scilla zelf.

Ofwel via een app ("Actionbound" - gratis te downloaden én reclamevrij) op je telefoon of tablet. Daarna simpelweg de QR-code scannen. Zo heb je een digitale versie met routebeschrijving en enkele verhalen. Uiteraard met de nodige foto's bij. Vergelijkbaar met wat je in een museum ook vaak tegenkomt. Drie generaties Vekemans waren de geknipte personen om de verhalen in te spreken zodat het luisteren zelf al een belevenis is.

 

Veel plezier!

 

Historische wandeling door de kern van Schile

PDF:

historische wandeling-definitief

Kerkelei als voormalige winkelstraat

Enkel als papieren versie te verkrijgen

PDF:

Kerkelei zomerwandeling def

Fietstocht bouwgeschiedenis

PDF:

fietsroute architectuur

 

 

We hebben ook nog altijd:

Gazet van Antwerpen publiceerde een artikelenreeks "Coronawandeling door..." en neemt dan een stad, dorp of gehucht in de provincie Antwerpen onder de loupe. Aan het artikel over Schilde werkte Patrick mee.

Veel leesplezier!

 

https://www.gva.be/cnt/dmf20200503_04943131/