Erfgoeddag - Klasbakken op school

Erfgoeddag 2022 wordt een heel bijzondere aflevering. Met de roepnaam "Erfgoeddag maakt school!" wordt het schoolleven en -verleden belicht. Deze editie zal evenwel anders zijn dan alle voorgaande.

 

Op zondag 24 april vindt de 'klassieke' Erfgoeddag plaats en verwachten we het publiek. De week erna breien we een vervolg aan het publieksevenement en verschuift de focus naar leerkrachten en leerlingen.

De oude jongensschool Sint-Wijbrecht zal opengesteld worden voor het publiek en de scholen, dit wil zeggen: het gelijkvloers van het oude "witte" gebouw en de speelplaats.

Eén klaslokaal zal ingericht woden als oud klaslokaal met lessenaars, griffels, leien, krijtbord, oude schoolbanken, wandplakkaten, opgezette dieren, ...

In een ander klaslokaal worden er oude klasfoto's van zowel de jongens- als de meisjesscholen uit onze beide dorpen getoond en in een derde klaslokaal, dat dienst doet als exporuimte, kan de bezoeker museale schoolvoorwerpen bezichtigen.

Op de speelplaats is er animatie rond oude en vroegere speelplaatsspelen zoals bikkelen, tiktaktoe, tikkertje, knikkeren, touwtje springen, rekkerliedjes, hinkelen, ...

 

Voor de organisatie werken we samen met het Gemeentebestuur en Heemkring De Drie Rozen.

Waar?

Oud Gebouw Sint-Wijbrecht jongensschool

Schoolstraat 33 - Schilde

Wanneer?

Zondag 24 april tussen 10u en 18u

 

Kostprijs?

Deelname is gratis. Eventueel drankverbruik is zelf te betalen.

Vooraf inschrijven is niet nodig.