Week van de begraafplaatsen

De Week van de begraafplaatsen zet van 29 mei tot en met 6 juni funerair erfgoed in de schijnwerpers. Begraafplaatsen zijn dan ook bijzondere plekken. Ze brengen ons naar de essentie van ons bestaan. Ze zetten ons aan tot het stellen van vragen over de zin van het leven en over manieren van afscheid nemen en herdenken. Tijdens de lente zijn de begraafplaatsen vaak op hun mooist.

 

U kunt terecht op de begraafplaats van Schilde voor een interactieve rondleiding, georganiseerd door de Heemkundige Kring Scilla in samenwerking met gemeente Schilde. Het oude gedeelte van het kerkhof van Schilde wordt in de kijker gezet naar aanleiding van het beheersplan dat volop in de maak is voor de Sint-Guibertuskerk, het kerkhof en omgeving.

Aan de ingang van het kerkhof krijgt u in de informatietent een overzicht van de historiek van het kerkhof, onderdelen van het beheersplan en foto's. Daar kan u ook een gedrukte brochure verkrijgen die u doorheen het kerkhof gidst. U kan ook gebruik maken van een digitale versie via de gratis te downloaden app van ActionBound.

 

Op het kerkhof kunt u als bezoeker zelf op ontdekking gaan om enkele belangrijke kunsthistorische en/of historische graven te ontdekken. U krijgt uitleg over waarom een bepaald persoon belangrijk was, waarom het kunstwerk aan het graf belangrijk is en of er een bekend persoon (kunstenaar, pastoor, burgemeester, ...) ligt.

Wanneer?

Zaterdag 5 juni & zondag 6 juni tussen 10.00u en 18.00u

Waar?

Begraafplaats van de Sint-Guibertuskerk

Kerkplein - Schilde

Kostprijs?

Vrije toegang